LED-verlichting

De naam LED komt van 'Light Emitting Diode' (lichtgevende diodes). Een LED lamp bevat dus geen gloeidraad, zoals een traditionele gloeilamp, maar bestaat uit lichtgevende diodes. Daardoor gebruikt een LED lamp veel minder energie dan een traditionele gloeilamp. Zelfs minder dan een spaarlamp.

Werking LED lampen

Een LED is een elektronisch component dat rechtstreeks licht uitzendt. Het is een halfgeleider die licht geeft wanneer er in de juiste richting stroom doorheen wordt gestuurd. Onze lampen zijn verkrijgbaar met koel witte LED’s, warm witte LED's en RGB LED’s. De lichtkleur wordt overigens bepaald door het gebruikte halfgeleidermateriaal.

Een LED lamp is energiezuiniger en heeft een veel langere levensduur (100.000 uur) dan een spaarlamp (10.000 uur) of gloeilamp (1.000 uur).

Design ledverlichting

Onze designlampen zijn dimbaar en in het merendeel van de modellen in RGB verkrijgbaar. Dat zorgt ervoor dat ze sfeer in huis brengen. Door ook nog eens een model uit te zoeken dat naadloos aansluit bij het interieur, kan onze verlichting eerder bestempeld worden als kunstwerk dan als lamp.

Vaak aan- en uitschakelen heeft overigens geen invloed op de levensduur van onze lampen. Goed om te weten toch?